Općina Udbina

Ličko-senjska županija

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Gospodarska zona

zona Istraži mogućnosti u Gospodarskoj zoni Podudbina.

Crkva hrvatskih mučenika

chm Nacionalno svetište hrvatskih mučenika.

Centar za pomoć u kući

psgoUstanova socijalne skrbi za pružanje pomoći u kući na području općine Udbina.

Kraljevac d.o.o.

hidrokomOpćinsko društvo za javnu vodoopskrbu i odvodnju.

Općina Udbina Online

Završetak jednog, početak drugog EU projekta

E-mail Ispis PDF

Na isti dan stigala je obavijest Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju o izdanoj Odluci o isplati preostalih sredstva od 910.604,81 kn za projekt "Rekonstrukcija nerazvrstane ceste Podudbina - Rebić" i poziv za potpisivanje Ugovora za projekt " Izgradnja i rekonstrukcija vodoopskrbnih cjevovoda na području naselja Udbina" vrijednog 3.307.750,00 kn. 

Iako je projekt "Rekonstrukcija nerazvrstane ceste Podudbina -Rebić" financiran iz Programa ruralnog razvoja 2014. -2020., operacija 7.2.2. Ulaganje u građenje nerazvrstanih cesta u građevinskom smislu izveden u 60 dana njegova provedba započela je pisanjem projektnog zadatka početkom 2015. godine, a završena je praktički tek danas nakon isplate preostalih EU sredstva, čemu je u proteklih pet mjeseci prethodila kontrola javne nabave, financijska kontrola te kontrola na terenu.  (tijek projekta)

Slijedeći projekt " Izgradnja i rekonstrukcija vodoopskrbnih cjevovoda na području naselja Udbina" čije je potpisivanje ugovora o financiranju sutra prijavljen je na isti Program ali operacija 7.2.1. Njegov tijek je sličan prethodnom, od izrade projektnog zadatka 2016. godine, odabira projektanta, ishodovanje građevinske dozvole do prijave na otvoreni natječaj prije 9 mjeseci odnosno 10.10.2018. Njegova realizacija se očekuje do kraja slijedeće godine, a odnosi se na rekonstrukciju vodovodne mreže južnog dijela naselja Udbina u dužini 3817 metara  te izgradnje novih 396 metara voda sa ciljem smanjenja gubitaka u mreži, smanjenje troška za električnu energiju pumpi za dobavu vode te bolje upravljanje vodnim resursom. Pripremu projekta izvršila je Općina, a nositelj projekt je općinska tvrtka Kraljevac d.o.o. za javnu vodoopskrbu i odvodnju.

projekt vodovodapotpis1potpis2

Ažurirano: Ponedjeljak, 22 Srpanj 2019 08:32

Obavijest e-račun

E-mail Ispis PDF

Sukladno Zakonu o elektroničkom izdavanju računa u javnoj nabavi („Narodne novine“ broj 94/18.) i u skladu s Direktivom Europskog parlamenta 2014/55/EU, od 01. srpnja 2019. godine stupa na snagu obveza izdavanja elektroničkih računa prema obvezniku javne nabave, i to za sve robe, usluge i radove koji su nabavljeni u postupcima javne nabave, uključujući i jednostavne nabave, te nabave putem narudžbenica.

Povodom toga, želimo skrenuti pozornost da su od 01. srpnja 2019. godine, izdavatelji računa obvezni prema obvezniku javne nabave izdavati i slati elektroničke račune i prateće isprave sukladno europskoj normi, a obveznik javne nabave obvezan je zaprimati, obrađivati te izvršiti plaćanje elektroničkih računa i prateće isprave.

Općina Udbina kao obveznik javne nabave, odnosno naručitelj, od 01. srpnja 2019. godine ne smije, sukladno navedenom zakonu, zaprimiti papirnati račun jer neće moći više po njemu postupiti. Račun koji stigne u papirnatom obliku biti će vraćen dobavljaču i neće moći biti plaćen (ističemo da se niti skenirani račun u PDF obliku i dostavljen mailom ne smatra e-računom).

Stoga, obavještavamo sve subjekte koji ispostavljaju račune prema Općini Udbina da od 01. srpnja 2019. godine moraju imati ugovorenu mogućnost slanja e-Računa. Jedini računi koje će Općina Udbina od 01.07.2019. godine moći prihvatiti kao pravovaljane, su računi izdani u elektroničkom obliku sukladno europskoj normi poslani putem informacijskog posrednika i koji su dostavljeni Općini Udbina putem centralne platforme za razmjenu eRačuna koju vodi FINA u svojstvu centralnog informacijskog posrednika, a na koju su se dužni povezati ostali informacijski posrednici. Za slanje elektroničkih računa dobavljači mogu odabrati bilo kojeg registriranog informacijskog posrednika koji djeluje u Republici Hrvatskoj.

 

Općina Udbina

Jedinstveni upravni odjel

Ažurirano: Četvrtak, 27 Lipanj 2019 12:24

Poziv na javno savjetovanje Odluka o komunalnom redu

E-mail Ispis PDF

REPUBLIKA HRVATSKA
LIČKO-SENJSKA ŽUPANIJA
OPĆINA UDBINA
Jedinstveni upravni odjel

Klasa: 363-05/15-01/15
Ur.broj: 2125/12-01-19-03
Udbina, 05.06.2019. godine

 

POZIV 
NA JAVNO SAVJETOVANJE

Općina Udbina otvara javno savjetovanje o nacrtu prijedloga Odluke o komunalnom redu. 

Javno savjetovanje započinje 05. lipanj 2019. i traje do 17. lipanj 2019. godine.
Pozivamo vas da svoje primjedbe, prijedloge ili preporuke dostavite na propisanom obrascu sudjelovanja javnosti na e-mail adresu:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript  najkasnije do 17. lipanj 2019. godine. 

 

Nacrt prijedloga Odluke o komunalnom redu, obrazloženje uz odluku i obrazac sudjelovanja javnosti dostupni su na ovoj web stranici u gornjem izborniku JAVNO SAVJETOVANJE.


Pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela:
Vesna Rosandić, struč. spec..oec.

Ažurirano: Srijeda, 05 Lipanj 2019 09:06

Stranica 2 od 60

Arhiva

Dokumenti

Obrasci

obrasciRazni obrasci.

Kontakt

adresarKontakt informacije.
You are here: Home