Općina Udbina

Ličko-senjska županija

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Gospodarska zona

zona Istraži mogućnosti u Gospodarskoj zoni Podudbina.

Crkva hrvatskih mučenika

chm Nacionalno svetište hrvatskih mučenika.

Centar za pomoć u kući

psgoUstanova socijalne skrbi za pružanje pomoći u kući na području općine Udbina.

Komunalna društva

hidrokomOpćinska društva za vršenje komunalnih usluga.

Općina Udbina Online

Potpisani Ugovor u sklopu projekta Zaželi II – program zapošljavanja žena

E-mail Ispis PDF

zazeliOpćina Udbina, kao nositelj projekta, potpisala je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava u iznosu do 3.017.590,00 kuna za projekt „Zaželi- program zapošljavanja žena“ koji će se provesti u suradnji s partnerima - Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – područnim uredom Gospić, Centrom za socijalnu skrb, Podružnica Korenica. 

Bespovratna sredstva za projekt „Zaželi – program zapošljavanja žena“ osigurana su iz Europskog socijalnog fonda (85%) i iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (15%).
Radi se o projektu koji će trajati 18 mjeseci, a u okviru kojeg će se zaposliti 33 žena s područja općine Udbina koje će se 12 mjeseca brinuti o 198 starijih i nemoćnih osoba. Osim njih, u okviru navedenog projekta općina Udbina zaposlila je još dvije osobe. Riječ je o voditelju projekta koji će biti zadužen za vođenje i nadzor projekta i njegovih aktivnosti te asistenta na projektu koji će biti zadužen za upravljanje aktivnostima i asistiranje voditelju projekta u obavljanju poslova.
Uz pružanje usluga pomoći starijim i nemoćnim osobama, za 33 zaposlene žene također je projektom omogućeno obrazovanje i osposobljavanje. Žene koje će biti angažirane moraju imati maksimalno srednju stručnu spremu i biti na evidenciji Zavoda za zapošljavanje, a prioritet će imati one koje žive u težim uvjetima.
Svojim svakodnevnim radom i aktivnostima poboljšat će kvalitetu života korisnika pružajući im, primjerice, pomoć u dostavi namirnica, pomoć u pripremi obroka, u održavanju čistoće stambenog prostora, brige o higijeni, pomoć u socijalnoj integraciji, ostvarivanju raznih prava, a najviše od svega, podršku kroz razgovore i druženje te uključivanje u društvo. Kako bi što kvalitetnije obavljale svakodnevne aktivnosti.

 

Ažurirano: Petak, 11 Rujan 2020 12:48

Popis poljoprivrede i u našoj općini

E-mail Ispis PDF

Zakonom o popisu poljoprivrede 2020. želi se između ostalog dobiti što precizniji podaci o hrvatskoj poljoprivredi i utvrditi važnosti te djelatnosti za cjelokupno gospodarstvo.

Prikupljati će se podaci o zemljišnom fondu, načinu korištenja poljoprivrednog zemljišta, površini voćnjaka, maslinika i vinograda te broju voćnih stabala i trsova vinove loze, navodnjavanju, stočnom fondu, radnoj snazi u poljoprivredi, ostalim dohodovnim djelatnostima, smještaju životinja, gospodarenju stajskim gnojem, mehanizaciji, mjerama potpore ruralnom razvoju te ekološkoj poljoprivrednoj proizvodnji.

Četiri popisivača na našem području će kontaktirati nositelje poljoprivrednih gospodarstava u periodu od 14.09. do 14.10. te od njih tražiti informacije shodno definiranim pitanjima Državnog zavoda za statistiku. Molimo poljoprivrednike da sudjeluju u popisu te odvoje max. 30 minuta za odgovore na postavljena pitanja.

Popisni centar Općine Udbina

 

plakat

Ažurirano: Četvrtak, 03 Rujan 2020 09:44

Stranica 8 od 79

Arhiva

Dokumenti

Obrasci

obrasciRazni obrasci.

Kontakt

adresarKontakt informacije.
You are here: Home