Općina Udbina

Ličko-senjska županija

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Gospodarska zona

zona Istraži mogućnosti u Gospodarskoj zoni Podudbina.

Crkva hrvatskih mučenika

chm Nacionalno svetište hrvatskih mučenika.

Centar za pomoć u kući

psgoUstanova socijalne skrbi za pružanje pomoći u kući na području općine Udbina.

Komunalna društva

hidrokomOpćinska društva za vršenje komunalnih usluga.

Vjetroenergetki projekt

E-mail Ispis

vjetroparkTrenutno najveći vjetroenergetski projekt koji se razvija u Hrvatskoj je na području općine Udbina. Radi se o vjetroparku koji se proteže na površini od 50 km2 , a koji bi se trebao početi graditi 2012. godine. Ukupna vrijednost investicije je 180 milijuna eura, a predviđa izgradnju oko 60 vjetroagregata. Pojedinačna snaga agregata iznosila bi 2MW, a ovisno o vjetru na pojedinim mjestima i 3 MW tako da bi ukupni kapacitet vjetroparka bio oko 120MW.

Nositelj projekta je tvrtka Lika - Feniks d.o.o.  u suradnji sa konzultantskom tvrtkom Adriatic Energija Vjetra te jedan američki fond koji već duže vrijeme ulaže u regiji, primjerice u Rumunjskoj gradi najveći kopneni vjetropark u Europi.

U međuvremenu se radi na dokumentaciji natječaja za izradu idejnog projekta, elektroenergetske suglasnosti te studiji za priključak na mrežu. Dobar vjetar od više od 6 m/s, pozitivni nalazi vezani za zaštitu okoliša te potpora lokalne zajednice uz usklađen prostorni plan općine Udbina garancija su uspješne realizacije projekta.

Izvor: časopis Megawatt

Arhiva

Dokumenti

Obrasci

obrasciRazni obrasci.

Kontakt

adresarKontakt informacije.
You are here: Home