Utorak, 16.Studeni 2021.

Nova oprema u dječjem vrtiću Medo

Završen je još jedan manji EU projekt iz Programa ruralnog razvoja unutar podmjere 19.2. a koji je pokrenut temeljem lokalne razvojne strategija našeg LAG-a LIKA i njihovog natječaja iz 2019.
Projekt je uključio nabavu raznovrsne opreme za dječji vrtić Medo od namještaja, bijele tehnike, igračaka, interaktivnih ploča, prijenosna računala do multimedijske opreme. Isporučitelji opreme su bile tvrtke Škrinjica d.o.o. iz Zagreba te Opstanak d.o.o. iz Splita.
Naravno za djecu su najzanimljivije pametne ploče, pametni stol te kocke koje im omogućuje zanimljive i uzbudljive interaktivne sadržaje.
Budući da su informacijske i komunikacijske tehnologije danas sastavni dio života podrazumijeva se njihovo korištenje i u odgojno-obrazovnom procesu u predškolskoj dobi. Korištenje te tehnologije je postao standard u osnovno školskom obrazovanju.
Iz toga razloga projektom je uz postojeću klasičnu didaktičku opremu, koja je također obogaćena, nabavljeni i nova interaktivna oprema kako bi nove generacije pripremili za školu i izazove u daljnjem odrastanju.
U sklopu projekta čija je vrijednost 268.00,00 kn održana je i edukacija teta u vrtiću- odgojiteljica u cilju osposobljavanja za korištenje opreme i postojećih edukativnih sadržaja te stvaranja novih za naše mališane.